Mozgás szeminárium

Sallee Slagle – Kreatív mozgásTM szeminárium

Sallee Slagle 3 éves kora óta táncol és több, mint húsz éve tanít táncot és mozgás kommunikációt. Hivatásos táncosként rendszeresen lép fel Európában, Közép-Amerikában és szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Koreográfiái sokféle stílust ölelnek fel a klasszikus balettől a modern táncig, s nagy sikert aratnak a közönség körében.

Sallee művészeti diplomáját a híres Boston Conservatory-ban szerezte tánc szakon, mindemellett tanult pedagógiát, anatómiát és mozgástant is. Ma is folyamatosan továbbképzi magát táncosként, művészként, és pedagógusként is.

A sokféle stílus közül kifejezetten a modern stílus kifejezőeszközeit és szabadságát szereti. Koreográfiai és technikai továbbképzését Mark Morris és Betty Jones (José Limon Co.), valamint Ina Hahn (Doris Humphrey) segítségével valósítja meg. Nem táncosok kedvéért megemlítjük, hogy a zárójelben említett nevek modern tánc irányzatokat, illetve azok kifejlesztőit jelentik. Férjével, Duncan Lorien zeneszerzővel közös produkciókat is színpadra állítanak.

Bostonban saját tánciskolája van, melyben gyermekek százai tanulnak meg bánni a testükkel, kontrollálni mozgásukat. De mivel sokak számára nem adatott meg az, hogy gyermekkorban szert tegyen a kecses mozgás és tánc csodálatos képességére, Sallee szorosan együttműködik több táncszervezettel és művészeti társulattal annak érdekében, hogy tovább növelje a művészet és a tánc jelenlétét a társadalomban, és a mozgás-, ill. tánckultúrát a mindennapi élet részévé tegye.

Hogy ezt gyakorlatban is elősegítse, összeállított egy olyan hétvégi szemináriumot, mely óriási segítséget nyújt mindenkinek, aki szeretne – kortól függetlenül – megismerkedni a mozgás, a tánc, a különböző stílusok alapjaival, esetleg szeretné leküzdeni a mozgással, a test használatával kapcsolatos gátlásait, vagy akár fejleszteni szeretné már meglévő képességeit.

Mi a szeminárium célja?

Ez a szeminárium azért lett létrehozva, hogy a tánc és a mozgás művészetét, valamint az ezen keresztül történő alkotást, kommunikációt újra a mindennapi ember életének részévé tegye.

Milyen felszerelésre van szükség?

Kényelmes ruhára, amiben könnyen, szabadon lehet mozogni.
Speciális cipőre nincs szükség, a résztvevők lehetnek mezítláb vagy zokniban.

Mit nyújt a szeminárium?

A szeminárium fejleszti az egyén mozgás-, és térérzékelési képességét. A különböző gyakorlatok azt eredményezik, hogy ezeket sokkal kreatívabban tudjuk használni. Javítja azt a képességünket, hogy a testünkkel, a testünkön keresztül kommunikáljunk és lehetővé teszi, hogy jobb viszonyba kerüljünk a testünkkel és a benne szunnyadó alkotó képességekkel.

De ezen kívül a következőket foglalja magában:

 • A mozgás és a tánc alapjai
 • Az alkotás folyamatának meghatározása és alkalmazása
 • A mozgás különböző típusai és stílusai
 • Az érzelmi tartalom és a testi reakció a mozgásban
 • Kommunikáció és előadás
 • Ritmus a mozgásban és a táncban
 • Ihlet és alkotás
 • Az alkotóképesség fejlesztése

A szeminárium 100%-os pénz-visszafizetési garanciát biztosít, amit igénybe vehet az a résztvevő, aki a szeminárium elvégzése után úgy érzi, hogy a szeminárium nem szolgáltatta pontosan azt, amit megígértünk!

Kinek szól a szeminárium?

 • Mindenkinek, aki kreatívabb szeretne lenni az életében
 • Mindenkinek, aki foglalkozik valamilyen más művészeti ággal(előadó-művészet, képzőművészet, színművészet, stb.)
 • Mindenkinek, aki tanítja a mozgást, a táncot
 • Mindenkinek, akinek “botlába” van
 • Mindenkinek, akinek valaha problémája volt a mozgással, tánccal, szerepléssel, megjelenéssel

Milyen feltételekhez kötött a részvétel?

 • Minimum 14 éves életkor
 • Az az érdeklődő, akinek látási, hallási nehézségei vannak, esetleg szív- vagy egyéb betegségben szenved, amelyre megterhelő lehet a mozgás, kérjük, előre tájékoztassa a szervezőket
 • A tanfolyamteremben a dohányzás nem megengedett, de a szünetekben van rá lehetőség, így ez biztosan nem fog problémát okozni
 • Nem megengedett továbbá alkoholt vagy egyéb kábító hatású szereket a szeminárium ideje alatt fogyasztani
 • Kérünk minden résztvevőt, hogy a szeminárium során, ha bármilyen nehézséget érzékel vagy nem ért valamit, abban a pillanatban jelezze, hogy azt azonnal kezelni lehessen a teljes megértésig

Mikor lesz a szeminárium?

Az aktuális időpontokról érdeklődjön a szervezőknél.
A tanfolyam ideje két és fél nap.
Péntek 14:00 – 18:00
Szombat 9:00 – 18:00
Vasárnap 9:00 – 18:00
Napközben természetesen vannak kisebb szünetek, valamint 1 óra ebédszünet.

Mennyibe kerül a szeminárium és hogyan lehet jelentkezni?

A tanfolyam díja Magyarországon 40.000.-
Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Elérhetőségek:

Petz Ildikó – tanfolyamszervező
Mobil: 06-70-587-6116
E-mail: info@zenetanfolyam.hu